1
Aug
deel
 lessen zondag locatie Hulst; Aerial yoga en Hatha Yoga

lessen zondag locatie Hulst; Aerial yoga en Hatha Yoga

Vanaf september gaan we op zondag weer 2 verschillende yoga lessen geven. je kunt je aanmelden voor de Aerial yoga of meedoen met Hatha Yoga. Uiteraard is het ook mogelijk om beide lessen te volgen. onderstaande meer info.

Wat is Aerial yoga;

Een doek, je lichaam en de zwaartekracht, meer heb je niet nodig voor Aerial Yoga (ook wel Antigravity Yoga genoemd). Zowel voor beginners als gevorderde yogi’s en een nieuwe yoga ervaring. Daar waar omgekeerde houdingen als kopstand op je mat alleen voor gevorderden uit te voeren zijn, opent het doek in aerial yoga vele deuren; de mogelijkheden zijn eindeloos!

500_aerial.jpg

Je nieuwe partner, de hangmat, ondersteunt je, haalt de compressie uit de wervelkolom, spanning uit nek en schouders en zorgt voor meer bewegings-vrijheid. Het gevoel van ruimte in je lijf geeft je vleugels en laat je letterlijk zweven.

Tijdens het spelen met de zwaartekracht, bouw je met plezier aan kracht, souplesse, vertrouwen en balans en krijg je de massages van het doek er gratis bij. Met kinderlijke speelsheid, ga je jezelf nog verbazen waartoe je in staat bent. Handstand, salto achterover, je draait er je hand niet voor om.

Aan het eind van de les ervaar je ultieme ontspanning, wegzinkend en schommelend in je eigen hangmat kom je helemaal tot rust.

  • Deze lessen gaan we geven op zondag; 2, 16 en 30 september/ 14 en 28 okt/ 9 dec.
  • Tijdstip; 11.00-12.00 uur Studio 1
  • We hebben plaats voor maximaal 8 personen. Deze les kun je alleen volgen als je vooraf een les gereserveerd hebt.
  • Voor deze lessen vragen wij een bijdrage van 2,50 per les. Dit bedrag mag u voor de les bij de balie afrekenen (contact of pin)

Je kunt je inschrijven via de sportivity app.

Wat is Hatha Yoga;

Hatha yoga is een rustige vorm van yoga. De intensiviteit van de les ligt lager zodat we de tijd hebben bewust te ervaren wat er in het lichaam gebeurt en aanwezig is.

Ongemakken die we ervaren in het lichaam worden vaak veroorzaakt door onnodige spanning in de spieren. We zijn ons vaak pas bewust van deze spanning als er al klachten door ontstaan. Spanning maakt de spieren korter waardoor deze minder bewegen en minder ruimte geven om te bewegen.  De hatha yoga geeft je een moment om deze spanning te onderzoeken en los te laten. Hierdoor verbetert de algehele conditie van het lichaam en wordt er meer rust in het hoofd ervaren.  

In de lessen onderzoeken we wat er in het lichaam aanwezig is. Waar is spanning, waar ruimte. Als we houdingen doen, bewegingen maken op welke manier gebruiken we dan het lichaam en beïnvloeden we de aanwezige spanning en ontspanning. Op welke manier gebruiken we de adem en wat is het effect hiervan op de spanning en ruimte in het lichaam.

Vooral dat proces van bewust worden van het lichaam is de grote meerwaarde van de hatha yoga. Daarnaast  is het natuurlijk ook een heerlijke manier om een moment voor jezelf te nemen, even alles los laten. De rust en stilte in jezelf op te zoeken. Als je wat langer bezig bent met het ervaren van yoga zul je merken dat de kleine ongemakken in nek, schouders en rug afnemen of zelfs geheel niet meer aanwezig zijn. Grotere ongemakken worden kleiner ervaren doordat men bewuster is van hoe het lichaam reageert.

Het loslaten van de spanning uit de spieren zorgt er ook voor dat emoties en stress, die verbonden zijn met die spieren, worden losgelaten. Daardoor ontstaat ontspanning en rust in het hoofd. Het geeft een sterker gevoel van geestelijke balans.

  • Deze lessen gaan we geven op zondag; 2, 16 en 30 september/ 14 en 28 okt/ 9 dec.
  • Tijdstip; 09.30-10.30 uur studio 4 (boven)

Inschrijven voor deze les is niet nodig.

Het is uiteraard ook mogelijk om zowel hatha als Aerial yoga te volgen. Een heerlijk sport- en ontspanningsmomentje voor jezelf.

400_yoga-697008_1920.jpg

 

 

Terneuzen

Vliegende Vaart 1
4537 DH Terneuzen
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

PHILIPPINE
Strandgaper 9B
4553 CA - Philippine
bauke@healthcenterbodyline.nl

nieuwsbrief ontvangen?

Hulst

Spoorweg 2
4561 XZ Hulst
0114-321252
infohulst@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Philippine

Strandgaper 9B
4553 CA Philippine

bauke@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Oostburg

Pastoor van Genklaan 6
4501 AJ Oostburg

oostburg@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Cadzand

Vlamingpolderweg 3a
4506HZ Cadzand
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

In een mooie ruimte in het pand van Moio Beach met uitzicht op het strand bieden wij yoga lessen aan en verzorgen wij Bootcamp lessen op het strand.