28
Mar
deel
Even voorstellen; sportarts

Even voorstellen; sportarts

Ben jij benieuwd wat jouw lichaam sportief kan?
Wil je weten hoe intensief jij kan bewegen?
Neem dan contact op met Dhr Burggraaff 0115-677128 (afspraak maken voor 12.00 uur)

Mijn naam is Keyi Burggraaff. Ik ben sportarts en heb deze specialisatie afgerond in Noord-Limburg, nadat ik eerst mijn basisartsdiploma heb gehaald. Zelf ben ik fervent sporter; tennis, fietsen en hardlopen zijn mijn hoofdsporten.
Als sportarts behandel ik veel mensen met blessures. Ik ben onder andere verbonden aan ZorgSaams dochter ProSano. Daarvoor houd ik op maandag en dinsdag spreekuur (ook in de avonduren) bij Bodyline in Terneuzen.
lees verder.........

400_sportarts.jpg

De sportarts is de specialist in sportgerelateerde overbelastingsblessures, bijvoorbeeld overbelastingsblessures bij recreatieve sporters zoals hardlopers. Ook voer ik sportmedische onderzoeken uit: in de volksmond werden dit voorheen ook wel keuringen genoemd. Dit kunnen verplichte keuringen zijn voor bijvoorbeeld duiken of bepaalde sportopleidingen. Bij alle varianten kijk ik of er “zwakheden” zijn die kunnen leiden tot blessures, en geef zo nodig advies of oefeningen mee om dit te voorkomen. 

De uitgebreidere sportmedische onderzoeken zijn vooral bedoeld als gezondheidscheck, waarbij er, naast zaken als een vragenlijst, oriënterend lichamelijk onderzoek, longfunctietest en ECG, ook een maximale inspanningstest wordt gedaan. Hierbij wordt gekeken naar het risico op hart- en vaatziekten en of er zuurstoftekort van de hartspier optreedt. Mocht dit allemaal in orde zijn, dan kunt u veilig sporten.

De meest uitgebreide test is een inspanningstest met ademgasanalyse; met behulp van een kapje wordt de uitgeademde lucht geanalyseerd en kunnen er veel soorten waarden worden gemeten. Erg interessant voor de competitiegerichte duursporter, want met deze ademgasanalyse kan ook het omslagpunt worden bepaald en daarmee de hartslagzones. Zo kan er gericht trainingsadvies gegeven worden. Dat laatste is iets waar veel gebruik van wordt gemaakt.

Ten aanzien van vergoedingen is het zo dat blessureconsulten in de basiszorg vallen, en er dus ook een verwijzing van de huisarts nodig is, net zoals bij collega medisch specialisten het geval is. Daarentegen vallen de keuringen/sportmedische onderzoeken in het aanvullende pakket en is er (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk door de zorgverzekeraar.

 

 

Terneuzen

Vliegende Vaart 1
4537 DH Terneuzen
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

PHILIPPINE
Strandgaper 9B
4553 CA - Philippine
bauke@healthcenterbodyline.nl

nieuwsbrief ontvangen?

Hulst

Spoorweg 2
4561 XZ Hulst
0114-321252
infohulst@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Oostburg

Pastoor van Genklaan 6
4501 AJ Oostburg

oostburg@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?