Yang Yoga

Yang yoga is een vorm van yoga waarbij kracht en beweging de hoofdrol spelen. Door  vloeiende bewegingen aan elkaar te koppelen en de adem bewust mee te nemen worden de spieren versterkt en tegelijkertijd rekken we de spieren op. We koppelen de bewegingen aan de ademhaling. Hierdoor blijf je met je aandacht bij je lichaam. Je wordt je daardoor meer bewust van de manier waarop je beweegt en wat er in je lichaam gebeurt tijdens die beweging. Een aandachts-training door beweging.  

De yin en yang lessen vormen een mooi geheel en vullen elkaar aan. Brengen balans in lichaam en geest. Het beste effect bereik je wanneer je Yang yoga beoefent in combinatie met een yin yogavorm. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben deze combinatie aansluitend te bieden op de donderdagavond. Zo breng je yin en yang in balans.

Vanuit de yin yoga ben je in een rustige staat, gecentreerd en gefocust. Wanneer je aansluitend Yang yoga doet wordt je langzaam aan weer bewust van het gebruik/aanspanning van de spieren en neemt de alertheid toe. Beide vormen van yoga zijn van belang om uit te oefenen, waarbij we de balans versterken tussen Yin en Yang energie, het vrouwelijke en het mannelijke………….

Yang yoga starten we met bewegingsvormen uit Tai chi. Wanneer je enkel deze les volgt zijn deze bewegingsvormen een fijne start van de les om te aarden. Aansluitend aan de Yin les geeft het een fijne overgang naar de alertheid en beweging van de Yang les.

De flow van het Tai chi gedeelte nemen we mee naar de yogahoudingen. Vanuit de flow van je adem laat je de kracht  en flexibiliteit toenemen.

Iedere yogales sluiten we af met een moment van ontspanning. Hiermee geef je body en mind de kans te laten landen wat er in beweging is gebracht. Een nieuwe balans te vinden in het lichaam, bewust te ervaren wat de houdingen je brengen. Dit is het moment waar je tijdens de oefeningen naar toe werkt. Hier word je je bewust van de rust en stilte die in jezelf aanwezig is.

 500_people-2587069_1920.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Terneuzen

maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
20:00 - 21:00
vrijdag
zaterdag
zondag

Terneuzen

Vliegende Vaart 1
4537 DH Terneuzen
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

PHILIPPINE
Strandgaper 9B
4553 CA - Philippine
bauke@healthcenterbodyline.nl

nieuwsbrief ontvangen?

Hulst

Spoorweg 2
4561 XZ Hulst
0114-321252
infohulst@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Philippine

Strandgaper 9B
4553 CA Philippine

bauke@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Oostburg

Pastoor van Genklaan 6
4501 AJ Oostburg

oostburg@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Cadzand

Vlamingpolderweg 3a
4506HZ Cadzand
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

In een mooie ruimte in het pand van Moio Beach met uitzicht op het strand bieden wij yoga lessen aan en verzorgen wij Bootcamp lessen op het strand.