Parkinson Dans

Nieuw in Hulst!

Plezier in bewegen voor mensen met Parkinson

Curamus biedt in samenwerking met Healthcenter Bodyline: ’Dans en bewegen’  voor mensen met Parkinson.

Wie Parkinson heeft, krijgt het advies om zoveel mogelijk te bewegen. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat bewegen in de vorm van dans bijzonder effectief kan zijn. Wekelijkse danslessen hebben direct positief effect op stijfheid, fijne motoriek en gezichtsuitdrukking.

Dans is een welkome aanvulling op alles wat al moet, omdat het leuk is! De focus ligt niet op de behandeling, maar op de dans en bewegen. Het is een ideale manier om de wereld om je heen even te vergeten en nieuwe mensen te leren kennen. Dans geeft energie. Bovendien draagt het bij aan het verbeteren van de mobiliteit.

De lessen combineren dansbewegingen uit: moderne dans, klassiek ballet en improvisatie, ritme en oefentherapie. Ervaring met dans is niet nodig en de lessen zijn voor iedereen geschikt, ongeacht het conditieniveau. De bedoeling van dit project is om in de toekomst een basis te gaan leggen voor Dance for Health in de regio Zeeuws- Vlaanderen, speciaal voor mensen met Parkinson.

Wanneer

Van 8 September tot en met 15 December, wordt er iedere dinsdagochtend van 10.45 tot 11.45 uur dansles gegeven bij Healthcenter Bodyline in Hulst. Heeft u vragen of wilt u deelnemen? Neem dan contact op met: Afdeling Fysiotherapie Curamus: P. de Pooter  0114-381331. Indien nodig wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.  

Terneuzen

Vliegende Vaart 1
4537 DH Terneuzen
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

PHILIPPINE
Strandgaper 9B
4553 CA - Philippine
bauke@healthcenterbodyline.nl

nieuwsbrief ontvangen?

Hulst

Spoorweg 2
4561 XZ Hulst
0114-321252
infohulst@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Philippine

Strandgaper 9B
4553 CA Philippine

bauke@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Oostburg

Pastoor van Genklaan 6
4501 AJ Oostburg

oostburg@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Cadzand

Vlamingpolderweg 3a
4506HZ Cadzand
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

In een mooie ruimte in het pand van Moio Beach met uitzicht op het strand bieden wij yoga lessen aan en verzorgen wij Bootcamp lessen op het strand.