Project ‘Een leven lang fit’

Introductie

'Een leven lang fit' richt zich op de veertig plusser die op dit moment in-actief is, wilt werken aan gezondheid of een nieuwe sportvorm zoekt waar plezier wordt ervaren. Door het aanpassen en combineren van allerlei sporten, is het laagdrempelig om deel te nemen aan de sportactiviteiten. 

Door de variatie van het sport menu en het betrekken van fitness activiteiten in het programma, kan iedereen onder professionele begeleiding bewegen en coacht worden op leefstijl.

Plezier en gezondheid

Deze samenwerking helpt het plezier in sport te ervaren en een bijdrage te leveren aan gezondheid.

Verantwoorde start

Om op een verantwoorde manier te gaan bewegen, starten we met een intake en een belastbaarheidstest. Vervolgens start je met je sportactiviteiten. De activiteiten zijn gevarieerd en het sporttraject is ingedeeld in 3 fases:

Fase1 : sportvariatie : maand 1, 2 en 3

In fase 1 wordt een trainer toegewezen van Bodyline healthcenter. Er wordt 3 maanden getraind in een groep waarbij je fitness combineert met sport-en spel vormen. Deze sport en spelvormen zijn een kennismaking met de sporten die in fase 2 gekozen kunnen worden. Daarnaast wordt het volgende aangeboden ;

  • Intake met je coach
  • Fysieke testen en metingen
  • Educatie door coach over gezondheid en leefstijl (voeding en bewegen)

Mocht uit de intake blijken dat de belastbaarheid lager is dan een gemiddelde beginner, dan biedt het project een ‘belastbaarheidsprogramma’ aan van 3 maanden, om vervolgens aan te sluiten in fase 1. Denk aan fysieke beperkingen/klachten, maar ook aan obesitas, diabetes of COPD.

Fase 2 :sport-en beweeg aanbod : maand 4,5 en 6

In fase 2 heeft u een keuze gemaakt uit het sport-en beweeg aanbod. Er zijn meerdere sportmomenten per week mogelijk. U heeft uit fase 1 de handvaten voor gezonde voeding en leefstijl meegekregen. In fase 2 wordt hier maandelijks aan gerefereerd d.m.v. bijeenkomsten. De coach die in fase 1 is toegewezen, blijft in fase 2 uw coach. Aan het begin en einde van fase 2 worden er herhalingstesten en metingen gedaan met de deelnemers.

Fase 3 : duurzaam blijven bewegen : maand 7 t/m 24

In Fase 3 heeft u alle bagage om ‘Een leven lang fit’ te blijven. U kiest welke sporten u wilt blijven beoefenen of wilt doen. U bouwt verder aan uw conditie en ervaart het plezier van bewegen met uw sportmaatjes. Uw coach blijft uw aanspreekpunt gedurende het hele traject

Terneuzen

Vliegende Vaart 1
4537 DH Terneuzen
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

PHILIPPINE
Strandgaper 9B
4553 CA - Philippine
bauke@healthcenterbodyline.nl

nieuwsbrief ontvangen?

Hulst

Spoorweg 2
4561 XZ Hulst
0114-321252
infohulst@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Philippine

Strandgaper 9B
4553 CA Philippine

bauke@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Oostburg

Pastoor van Genklaan 6
4501 AJ Oostburg

oostburg@healthcenterbodyline.nl
nieuwsbrief ontvangen?

Cadzand

Vlamingpolderweg 3a
4506HZ Cadzand
0115 - 697 773
info@healthcenterbodyline.nl

In een mooie ruimte in het pand van Moio Beach met uitzicht op het strand bieden wij yoga lessen aan en verzorgen wij Bootcamp lessen op het strand.